حمایت از گولن بر روابط ترکیه با آلمان و آمریکا تاثیر میگذارد
سرکنسول ترکیه در مشهد با اشاره به کودتای نافرجام سال گذشته این کشور با تاکید بر اینکه «این اقدام توسط فتحالله گولن برنامهریزی و اجرا شد» از حمایت آلمان و آمریکا از گولن انتقاد کرد و گفت: اقدامات این کشورها به سیر آینده روابط دو جانبه کشورمان با این کشورها تاثیر خواهد گذاشت.

به گزارش رمزپرس به نقل از ایسنا، محمت دوغان در نشست خبری که در کنسولگری ترکیه در مشهد برگزار شد، با اشاره به کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه، اظهار داشت: امروز نیز میخواهیم در مورد تحولاتی که در طول یک سال پس از کودتای نافرجام اتفاق افتاد، اطلاعرسانی کنیم.
وی ادامه داد: سه روز دیگر اولین سالگرد اقدام به کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ را برگزار خواهیم کرد؛ ما هنوز تلاش میکنیم کشورمان را در مقابل آسیبهای این اقدام نافرجامی که هستی کشورمان را تهدید میکرد، حفظ کنیم.
وی با تاکید بر اینکه «۱۵ جولای قطعا یک کودتای نظامی پیش پا افتاده نبود»، تصریح کرد: در لحظات اول با دیده شدن هواپیماهای جنگی در آسمانهای «آنکارا» و «استانبول» متوجه شدیم که بعضی اتفاقهای غیر عادی در حال وقوع است، در ساعات بعدی، مشخص شد این اقدام فراتر از یک کودتای نظامی بوده و مریدان فتحالله گولن که خود را امام کائنات میداند عاملان آن هستند که این موجب تلفیق احساس نگرانی با احساس وحشت شد.
سرکنسول ترکیه در مشهد با بیان اینکه «وحشت و خیانت کودتاگران در آن شب غیر قابل توصیف بود»، عنوان کرد: اقدام مذکور، خونآلودترین عملیات تروریستی در تاریخ جمهوری ترکیه به شمار میرود، کودتاگران علیه غیر نظامیان که جهت دفاع از سازمانهای دموکراتیک دولتی به خیابانها آمده بودند از سلاحهای مرگبار استفاده کردند و فرماندهان و نظامیان بیگناهی را که از همکاری کردن با آنها سرباز زده بودند، کشتند.
وی افزود: کودتاگران برای سرکوب مقاومت، مکانهای حساس از جمله ساختمان «مجلس ملی کبیر ترکیه» و «مجتمع ریاست جمهوری» را بمباران کردند، آنها رئیسجمهور کشورمان را مورد سوء قصد قرار داده و در آن شب ۲۵۰ نفر از هموطنان ما را شهید و بیش از ۲۰۰۰ نفر را نیز مجروح کردند.
وی کودتای ۱۵ جولای را یک امتحان قدرت و ثبات برای دموکراسی و دولت ترکیه برشمرد و گفت: ما در این آزمون پیروز شدیم و به آن افتخار میکنیم، هم حزب حاکم و هم احزاب مخالف، اعضای نیروهای مسلح و انتظامی که عضو گروه تروریستی مذکور نبودند همچنین رسانهها همه با هم در مقابل کودتاگران ایستادند.
سرکنسول ترکیه در مشهد تصریح کرد: فراتر از این، مردم ترکیه از هر قشر و گرایش سیاسی با فداکاری مقابل تانکها آمده، از حقوق دموکراتیک خود دفاع کردند و همبستگی تاریخی خود را به نمایش گذاشتند.
وی با بیان اینکه «در شب ۱۵ جولای مشخص شده بود که فتحالله گولن و مریدان او پشت این اقدام خونین بودند»، خاطرنشان کرد: گولن به منظور تصاحب و به دست گرفتن کنترل دولت ترکیه و تاسیس رژیم تازه طبق اعتقادات منحرف خود، از دههها پیش برای نفوذ مریدان خود به نهادهای حساس دولتی از جمله امنیتی، قضایی و نیروهای مسلح در حال تلاش و فعالیت بوده است. این تروریستها، نمونه بارزی از افراطیگری براساس «فرقه شخصیت» هستند، این اشخاص باور دارند که گولن، «مسیح» و خودشان نیز «نسل طلایی» هستند، وفاداری مریدان تنها به شخص گولن موجب میشود که جهت حفظ منافع این گروه همه مقررات حقوقی، دینی و اخلاقی را زیر پا بگذارند.
وی با بیان اینکه «این اشخاص برای نفوذ به تمام محافل بدون مشکوکسازی اطرافیان، ارتباط خود با گولن را ماهرانه مخفی میکنند»، اظهار داشت: به عبارت دیگر، «فتو» یک گروه تروریستی نسل جدیدی است که بر پایه ریاکاری، پنهانکاری و رازداری شکل گرفته است.
دوغان با اشاره به اینکه «دولت ترکیه، قبل از کودتا اقداماتی را نسبت به این گروه تروریستی شبه مافیایی و منابع مالی آن انجام داده بود»، عنوان کرد: تعطیلی آموزشگاههایی که منبع اصلی پیدا کردن هوادار و تامین مالی گروه بودند، ضربه بزرگی به ساختار مذکور وارد کرده بود. بعد از آن تحقیقات اداری و قضایی در رابطه با جرمهایی مانند تقلب در آزمونهای استخدامی دولتی، استراق سمع غیر قانونی و عملیات پولشویی شروع شد همچنین مقامات امنیتی و قضایی نیز نسبت به برکناری اعضای «فتو» از کادرهای دولتی تدابیری را اتخاذ کرده بودند.
وی با بیان اینکه «فتو» در حال از دست دادن قدرت خود در ترکیه بود، گفت: تلاش آنها جهت تصرف دولت توسط مریدانشان که لباس افسر و درجهدار پوشیده بودند، آخرین شانس این گروه برای پابرجا بودن در ترکیه بود، به همین دلیل، توانستیم به سرعت عاملان کودتا را که اعضای «فتو» بودند، شناسایی کنیم.
وی کودتای ۱۵ جولای را تهدیدی عنوان کرد که بنیانهای دولت ترکیه و هستی آن را هدف قرار داده بود و عنوان کرد: منسوبین «فتو» حقیقتا طبق توصیه رهبرشان، فتحالله گولن بدون اینکه کسی متوجه آنان شود در درون سیستم نفوذ کرده بودند و چیزی نمانده بود که مانند عفونت و ویروسی که مرحله به مرحله اعضای حیاتی بدون را هدف قرار میدهد، کلیه مراکز قدرت را به دست بگیرند.
سرکنسول ترکیه در مشهد با بیان اینکه «اکنون بعد از تحقیقات اداری، جزایی و حقوقی به عمل آمده به اتفاقات و عاملات پشت پرده کودتا به خوبی پی بردیم و عاملان آنها را شناسایی کردیم»، اظهار داشت: تاکنون ۷۸ پرونده قضایی در ۲۳ استان مختلف در ارتباط با فاعلان این کودتا تشکیل شده است و دادستانها، شواهد مهمی را که نشاندهنده ارتباط دخالت بیقید و شرط گروه «فتو» به عنوان صحنهگردان کودتا است، به دست آوردهاند.
وی اضافه کرد: برای مثال، در شب ۱۵ جولای مشخص شده است که افراد غیر نظامی عضو گروه «فتو» با حضور در پایگاه نظامی که به عنوان مرکز عملیات اقدام به کودتا بود به افسران بلندپایه دستور میدادند، علاوه بر این شواهدی دال بر مکالمات تلفنی میان کودتاگران، نوارهای ویدیویی و اعترافاتشان در ارتباط با هزاران درجهدار و افسر با گروه «فتو» موجود هستند همچنین مقامات ترکیه موفق شدند سیستم ارتباط رمزدار «بایلوک» را که تنها توسط گروه «فتو» مورد استفاده قرار میگرفت رمزگشایی کنند. این موضوع بزرگترین نقطه عطف در رابطه با روشن کردن فعالیتهای غیر قانونی عاملان کودتا و شناسایی هرچه بهتر اعضای «فتو» هستند که در داخل سازمانهای دولتی امنیتی نفوذ کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه «در یکسال گذشته، بیش از ۱۰۰۰ پرونده متفاوت و جرمهای کودتاگران «فتو» بررسی و نقشههای شوم این گروه کشف شده است»، خاطرنشان کرد: مبارزه با چنین ساختار تاریک، شوم و مخفی آسان نیست و دولت ترکیه برای سرکوب این تهدید نزدیک و در نهایت برطرف کردن آن تدابیر به حق اتخاذ کرده است.
سرکنسول ترکیه در مشهد گفت: در پی اقدام به کودتا، اعلام سریع وضعیت فوقالعاده و تمدید آن هم در راستای مقررات قانونی و هم در راستای مسئولیت بینالمللی ما تا اواسط جولای ۲۰۱۷ جهت کارکرد موثر و سریع سازمانهای دولتی لازم بود؛ اعمال وضعیت فوقالعاده به منظور دخالت در زندگی روزمره شهروندانمان نیست. همانطور که توسط سازمانهای بینالمللی حقوق بشر نیز پذیرفته شده، عاملان کودتا در حین حادثه جرمهای جدی و سنگینی مرتکب شده و حقوق بشر را نقض کردهاند، لازم است به دلیل این اقدامات مجرمانه جریمه شوند.
وی با بیان اینکه «کمیسیون «وندیک» شورای اروپا تاکید کرده که ترکیه در مقابل تهدیدات علیه مردم و دولت ترکیه حق اتخاذ تدابیر لازم را دارد»، اضافه کرد: جهت تامین تعادل صحیح بین آزادیها و نیازهای امنیتی حداکثر اهتمام به خرج داده شده و مانند همیشه مسئولیتهای بینالمللی ما پیگیری شده است تحت عنوان بخشی از تعهدات ما به سازمانهای بینالمللی درباره تدابیر اتخاذ شده در چهارچوب حالت فوقالعاده به موقع اطلاعرسانی شده است.
وی با تاکید بر اینکه «برای بازنگری تدابیر اتخاذ شده علیه کسانی که ادعا میکنند که مورد ظن ناعادلانه قرار گرفتهاند راههای اداری و قضایی موجود است»، اظهار داشت: تاکنون بیش از ۳۰۰ سازمان تعطیل شده و دوباره فعالیت خود را از سر گرفته و بیش از ۳۰ هزار کارمند دولتی توسط کمیسیونها تحقیق اداری به شغلشان برگردانده شدند.
سرکنسول ترکیه در مشهد تصریح کرد: ما به همکاری خود با مکانیسمهای بینالمللی مرتبط از جمله شورای اروپا، سازمان ملل و سازمان همکاری امنیتی اروپا در قالب گفتوگوهای سازنده ادامه میدهیم، با این حال مصمم هستیم با «فتو» در چهارچوب برترین حقوق، اخلاق و دموکراسی که در نظر آنها سه عنصر بیاهمیت هستند، مبارزه کنیم. ما در کنار مبارزه همزمان با «پکک» و «داعش» که خطرناکترین گروههای تروریستی هستند به اهدافمان در جهت تحکیم هویت دموکراتیک ادامه میدهیم.
وی با بیان اینکه «فتو» یک حرکت آموزشی غیر نظامی دارای حسننیت نیست، عنوان کرد: با این حال بعضی از محافل تلاش میکنند که این گروه را بر عکس آن نشان دهند؛ یک روحانی مسلمان صلحآمیز و واعظ به حساب آوردن گولن اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه «ما با یک گروه تروریستی که خواهان رسیدن به قدرت و حاکمیت در بعد جهانی است، رو در رو هستیم»، گفت: «فتو» در بیش از ۱۶۰ کشور جهان با مدارس، سازمانهای مردمنهاد، نهادهای رسانهای و شرکتها فعالیت میکند، تحولات رخداده در ترکیه در یک سال قبل حاکی از آن است که این گروه تروریستی چه کارهایی را می تواند انجام دهد.
سرکنسول ترکیه در مشهد با تاکید بر اینکه «مبارزه با گروه تروریستی «فتو» مسالهای نیست که فقط ترکیه با آن مواجه باشد»، تصریح کرد: اگر از این لحاظ به مساله نگاه شود، مبارزه با این گروه تروریستی که تاثیرگذاری و قدرت عملیات آن در داخل ترکیه تا حد زیادی از بین رفته است باید در بُعد افکار عمومی خارجی و روابط بین دولتها نیز مطرح شود.
وی با بیان اینکه «حضور گروه تروریستی «فتو» (FETO) بهویژه در کشورهای غربی مورد توجه است»، ادامه داد: موضع بیتفاوت بعضی کشورهای متحد ترکیه از جمله آلمان و آمریکا نسبت به درخواستهای ما در رابطه با گروه تروریستی «فتو» و حمایت آنها از درخواست پناهندگی نظامیانی که عوامل اقدام به کودتا بودهاند و موضوعاتی مانند تحویل دادن فتحالله گولن، به سیر آینده روابط دو جانبه کشورمان با این کشورها تاثیر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه «مردم ترکیه هیچگاه حمایت ایران از ترکیه در برابر کودتا را فراموش نخواهند کرد»، تصریح کرد: رئیسجمهور ایران در تماس تلفنی ۱۸ جولای ۲۰۱۶ با رئیسجمهور کشورمان صریحا بیان کردند که دولت و ملت ایران این اقدام غیرقانونی و نامشروع را محکوم کرده و به حمایت خود از حکومت ترکیه و دولت منتخب آن و قرار گرفتن در کنار آن ادامه خواهند داد. دوستان و برادران در چنین مواقع سختی واقعیت خود را نشان میدهند و از این بابت یک بار دیگر از ملت و دولت ایران سپاسگذاری میکنم.
انتهای پیام